Výťažok 1. benefičného koncertu v Humennom poputuje do centra Motýľ

05.12.2005 Humenné

Humenné 5. decembra (TASR) - Dovedna 53 tisíc korún predstavuje výťažok 1. benefičného koncertu Pridajte sa k nám, ktorý sa konal počas víkendu v Humennom. V...
Humenné 5. decembra (TASR) - Dovedna 53 tisíc korún predstavuje výťažok 1. benefičného koncertu Pridajte sa k nám, ktorý sa konal počas víkendu v Humennom. Vyzbieraná suma umožní sprevádzkovanie tamojšieho denného centra Motýľ pre viacnásobne postihnutých mladých ľudí nad 16 rokov.

Finančnou hotovosťou v objeme 50 tisíc korún prispeje k jeho otvoreniu aj Slovenský plynárenský priemysel. Denné centrum Motýľ bude od januára sústreďovať klientov, mladých ľudí s ťažkým a viacnásobným zdravotným a mentálnym postihnutím, ktorí ukončili povinnú školskú dochádzku na špeciálnych základných školách (ZŠ), prípadne na špeciálnom odbornom učilišti a po ich absolvovaní zostávajú doma. \"Na podnet rodičov sme sa rozhodli zriadiť také denné centrum, v ktorom by základnými aktivitami boli pracovná terapia v košikárskej a tkáčskej dielni, ďalej sezónne záhradníctvo, rôzne špeciálne terapie, napríklad tramatoterapia, artterapia, muzikoterapia a rôzne voľnočasové aktivity, ktoré sú atraktívne tak pre intaktnú, ako aj pre zdravotne postihnutú mládež, \" uviedla dnes pre TASR vedúca centra Valéria Rybarčáková.
Podľa Rybarčákovej pôjde o jediné zariadenie svojho druhu nielen v Humennom, ale aj v širokom okolí. Zo začiatku prijme 10 až 12 klientov, v júni pri ukončení školskej dochádzky počítajú jeho organizátori s rozšírením klientely. V budúcnosti pribudnú v centre chránené pracoviská a chránené dielne.
Koncert pripravilo Združenie rodičov a priateľov mentálne a zdravotne postihnutých detí Motýľ a Špeciálna ZŠ pre telesne postihnutých Podskalka Humenné.
 

Vyberte región

mark